Hval sashimi
400g hvalkjøtt
4 stk grønn asparges
1 dl soyasaus
1 stk lime
2 ts limesaft
1 ts sukker
1 ts fishsauce
1 ss hvite sesamfrø
1 ss sorte sesamfrø
100g lakserogn
1 stk vårløk
Sesam-soyadressing
Soyasaus, sesamolje og fishsauce blandes med raspet skall og juicen av 1 stk. lime. Tilsett sukker og rør til sukkeret smelter. Sett kaldt.
Sashimi
Hvalkjøtt er enklest å kutte når det er kaldt, så ta det ikke ut av kjøleskapet før du er klar med de andre ingrediensene. Etter at kjøttet er kuttet er det fint om det får ligge i romtemperatur i 15–20 minutter for å få frem mer av smaken.
Garnityr
Skrell aspargesen og kok al dente i saltet vann. Avkjøl og kutt i passe store biter. Rist sesamfrø på middels temperatur i tørr panne. Kutt vårløken på skrå i tynne skiver. Ha ingrediensene oppå kjøttet og hell over sausen.